Hvem er vi?

Mit navn er Rikke Lythje Holm. Jeg bor på Samsø med min familie og mine tre fantastiske islandske fårehunde, Fengur fra 2007, Katla fra 2010 og Lara fra mit eget kuld i december 2013. 

Jeg har taget opdrætteruddannelsen. Jeg er medlem af DKK og Islandsk Fårehundeklubben. Her på Samsø er jeg hundetræner, og så går jeg selv til lydighedskonkurrencer og rally med mine hunde. 

Når jeg vælger avlspartner til mine tæver, vægter jeg sundhed rigtig rigtig højt. Jeg bruger lang tid på at tjekke kommende hanner, og et besøg for at se ham er selvfølgelig et must. Min tæve SKAL kunne lide ham. Jeg laver heller ikke et nyt kuld før der er resultater på hvalpe, altså er exteriør okay, er temperamentet fint og sidst men ikke mindst HD, ja den "hele hund". Selv om både han og tæve er super hunde, er det ikke garanti for " perfekte" hvalpe, og 50 % af generne kommer altså fra min hund. Derfor skal tidligere afkom være okay, inden nyt kuld!

Hvalpe fødes og vokser naturligvis op i vores hus, sammen med resten af flokken. Dermed er hverdagslyde og gøremål en naturlig del af hvalpen, når den flytter hjemmefra. Ligeså kommer de i vores have, når de er gamle nok til det, og vejret tillader. Socialisering er VIGTIG for hvalpene og mig, så der bruges uendelige tid på dette projekt, når vi har hvalpe. Med garanti nogle gennem robuste hvalpe herfra:-).

Vi bor dejligt i naturskønne omgivelser ned til vandet, som vores hunde elsker at bade i. Vores hunde er vant til stort set alle dyr, idet vi har tre papegøjer, en kat, en skildpadde, en skægagame, høns og et par kamælioner samt omgås min venindes tamme rådyr, kænguru og kaniner 🙂

 

Hold øje med eventuelle hvalpe under hvalpeplaner! 

Charlotte Wehner 26.09.2015 21:02

Hej vi søger en hvalp og har hørt fra Erna Lehmann at i muligvis har nogle på vej. Er det muligt at komme i betragtning ?

| Svar

Nyeste kommentarer

17.05 | 15:54

Hvilken race er denne ? :)

15.04 | 10:32

Nej desværre.
Men prøv Jonna Søberg Hansen
Hun har hvalpe pt. Et barnebarn fra mig.

14.04 | 21:19

Hej Rikke, Har I planer om hvalpe her til sommer eller senere i år?
På forhånd mange tak.
Mvh. Ursula

31.01 | 07:41

Du skriver du er hundetræner på Samsø.
Har du hvalpehold i foråret 22?
Dbh Gitte